Veiligheidscilinder

Zorg voor een uitstekende beveiliging van je huis met veiligheidscilinders.

Je wilt natuurlijk dat je jouw huis altijd met een veilig gevoel achter kunt laten. Helaas is alleen de deur achter je op slot draaien niet genoeg om je woning helemaal te beschermen. Inbrekers zijn er zeer bedreven in om binnen te komen, wat ze binnen een minuut vaak al voor elkaar kunnen krijgen als je geen veilig slot hebt. Met een veiligheidscilinder wordt dit een stuk lastiger gemaakt. Hieronder lees je er alles over!

Wat is een veiligheidscilinder precies?

Veiligheidscilinders zijn simpelweg profielcilinders met minimaal een SKG 2 kwalificatie. Bij ons heeft een veiligheidscilinder daarnaast ook het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zo weet je zeker dat je veilig je huis kunt achterlaten. Het is namelijk zo dat een veiligheidscilinder gekeurd wordt op een aantal onderdelen. Veiligheid is hierbij een belangrijk punt, net zoals duurzaamheid. Overigens noemen sommige mensen profielcilinders ook wel cilindersloten. Omdat ook insteeksloten zo worden genoemd noemen wij het echter liever veiligheidscilinders, om onduidelijkheid te voorkomen.

veiligheidscilinder monteren

Veiligheidscilinders monteren en veiligheidscilinders demonteren

Een veiligheidscilinder monteren is in principe niet zo moeilijk. Uiteraard kunnen wij je ook altijd helpen met het monteren. We hebben een kort stappenplan opgesteld om zelf je veiligheidscilinders te monteren, met dit plan kun je direct ook veiligheidscilinders demonteren.

1. Eerst moet je de cilinderschroef uit het insteekslot en de cilinder schroeven.
2. Steek nu de oude sleutel in de cilinder en draai deze naar links of rechts, zodat de meenemer of gelijke hoogte met de sleutel ligt. Je kunt vervolgens de cilinder uit het slot trekken.
3. Nu kun je de nieuwe cilinder monteren. Steek de nieuwe sleutel in de cilinder en zorg er ook weer voor dat de meenemer op gelijke hoogte ligt.
4. Plaats vervolgens de cilinder in het cilindergat, en zorg ervoor dat beide zijden 5. ongeveer evenveel uitsteken. Nu moet je de deur op slot doen.
Monteer de nieuwe schroef nu op de plek van de oude cilinderschroef. De cilinder zit nu weer vast en het slot is weer goed.

Veiligheidscilinder kopen? Wij leveren, monteren en demonteren.

Met onze jarenlange ervaring hebben we geleerd hoe inbrekers werken en met welke methoden ze inbreken. Uiteraard leveren wij ook veiligheidscilinders, zodat je jouw huis optimaal kunt beveiligen.