Gelijksluitende cilindersloten

Is het tijd om de sloten van jouw woon- of werkruimte te vervangen? Dan is het praktisch om gelijksluitende cilinders te bestellen die het mogelijk maken om alle deuren met dezelfde sleutel te openen en te sluiten. Gedaan met zware, onhandige sleutelbossen! Gelijksluitende cilindersloten kun je bij ons bestellen of door ons laten vervangen.

Wat zijn gelijksluitende cilindersloten?

Het woord “gelijksluitend” zegt het eigenlijk zelf al: een gelijksluitend cilinderslot is een slot waarbij je alle cilinders van dezelfde set met één enkele sleutel kunt openen en sluiten. Ook is het mogelijk om meerdere cilinders te combineren. Dit is vooral handig wanneer je dezelfde sleutel wenst te gebruiken voor je voor- en je achterdeur. Een cilinderslot kan overigens ook gecombineerd worden met een draaiknop.

Gelijksluitende cilindersloten: voordelen

  • Eén sleutel voor alle deuren
  • Combinaties met verschillende cilinderafmetingen mogelijk: standaard heeft een cilinderslot een lengte van 60mm, waarvan 30mm aan de linkerzijde en 30mm aan de rechterzijde. Toch zijn combinaties met andere afmetingen ook perfect mogelijk met dezelfde sleutel.
  • Zeg maar vaarwel tegen onhandige, zware sleutelbossen
  • Risico op het verliezen van je sleutels verkleint
  • Gelijksluitende cilinders met knop zijn ook verkrijgbaar
  • Kan voorzien worden van veiligheidskeurmerken

Gelijksluitende cilindersloten: verschillende soorten

Sloten gelijksluitend maken betekent één sleutel gebruiken voor al jouw deuren van dezelfde cilinderset. Toch komt het voor dat één set uit verschillende soorten cilinders bestaat. De meest voorkomende soorten zijn:

  • Knopcilinders: deze cilinder heeft een knop aan de ene zijde, en de sleutel aan de andere zijde.
  • Halve cilinders: dit zijn cilinders die langs één zijde te gebruiken zijn.
  • Dubbele cilinders: dit zijn cilinders die langs beide zijdes te gebruiken zijn.

Slotreparatie of slot vervangen

Moet je jouw cilinderslot vervangen en heb je al een nieuw slot gekocht? Het vervangen en/of vernieuwen van gelijksluitende cilinders is een fluitje van een cent dat je op een paar minuutjes voor elkaar hebt! Verwijder de schroef en beweeg de sleutel op en neer zodat je de cilinder er rustig uit kunt trekken. Steek de nieuwe cilinder op dezelfde plaats en let erop dat de meenemer niet uitsteekt opdat het slot netjes past. Ga na of je de sleutel kunt draaien en de deur kunt sluiten. Is dit gelukt? Dan weet je dat de installatie geslaagd is! Daarna steek je de schroef weer terug op z’n plaats en check je nog eens of je je deur kunt sluiten.

Gelijksluitende cilinders bestellen bij Veiligheidssleutel.nl

Wij, van Veiligheidssleutel.nl, staan elke dag opnieuw klaar om jou te helpen met de deskundige installatie van gelijksluitende veiligheidscilinders. Zijn jouw deuren reeds voorzien van gelijksluitende cilindersloten maar heb jij ons nodig voor een slotreparatie of wil je een nieuw slot kopen? Ook dan helpen wij jou graag verder. Of heb je vragen, ook dan kun je gerust contact met ons opnemen.