Sleutel afgebroken in slot

Je wilt je sleutel gebruiken om de voordeur of achterdeur te openen, maar plotseling breekt jouw sleutel af in het slot van de deur. Je kunt de deur niet openen, want je kunt de sleutel niet verder draaien. Ook kun je de sleutel er niet meer uit krijgen. Een sleutel afgebroken in slot is nooit leuk en vaak heb je geen vervangingsslot bij de hand. Hoe jouw sleutel af kan breken en wat je moet doen bij sleutel afgebroken in slot, lees je op deze pagina.

De oorzaken van een afgebroken sleutel

Is je sleutel afgebroken in slot, dan kan dit door diverse oorzaken komen. De belangrijkste oorzaken van sleutel afgebroken in slot deur, zijn de volgende:

  • De sleutel was beschadigd, bijvoorbeeld door slijtage. Omdat de sleutel beschadigd was, is de sleutel afgebroken in slot deur bij het draaien.
  • Je hebt de sleutel niet goed in het slot gezet en vervolgens te veel druk gezet bij het opendraaien van het slot.
  • Er zat al een slot in de deur, aan de binnenzijde. Hierdoor ging de sleutel niet goed in het slot. Heb je vervolgens te veel kracht gezet bij het draaien, dan breekt de sleutel af.
Ook kan  het voorkomen dat je de verkeerde sleutel in het slot hebt gezet. Heb je toch druk gezet bij het draaien om het slot open te krijgen, dan breekt de sleutel af. Dan is je sleutel afgebroken in slot.  

Sleutel afgebroken in slot deur? Bel een erkende slotenmaker!

Er zijn manieren om een afgebroken sleutel zelf uit het slot te halen, maar dit kun je beter door een slotenmaker laten doen. Een slotenmaker weet namelijk precies wat te doen bij afgebroken sleutel uit slot halen en kan de afgebroken sleutel verwijderen zonder het de deur te beschadigen. Bel je nu een slotenmaker voor afgebroken sleutel uit slot halen, dan is er al snel eentje ter plaatse. Dit betekent dat je nooit lang hoeft te wachten op een professional voor afgebroken sleutel verwijderen, maar dat je snel geholpen wordt.

Zeker als de sleutel diep in het slot zit, kun je beter een professional bellen voor afgebroken sleutel verwijderen. In dit geval wordt het namelijk erg lastig om de sleutel er zelf uit te halen. Doe je dit toch zelf, dan kun je jouw deur onherstelbaar beschadigen.  

De verschillende soorten sloten voor deur

Soms is het niet mogelijk een afgebroken sleutel uit het slot te halen. In dit geval moet het slot op de deur vervangen worden. Ook dit kan een slotenmaker voor je doen. Heb je een afgebroken sleutel in slot? Bel dan altijd een slotenmaker die ook altijd volgens POLITIEKEURMERK jouw reparaties doet.

Er zijn verschillende soorten sloten die de slotenmaker op jouw deur kan zetten. Het gaat om de volgende sloten:
  • Een standaard insteekslot; dit zijn sloten die blind in de deuren worden gemonteerd
  • Een smal insteekslot; dit is hetzelfde, maar dan voor kunststof en voor aluminium deuren
  • Een meerpuntssluiting; over het geheel van de deur haken en pennen, boven en onder
  • Een oplegslot; dit is een slot wat aan de binnenkant van de voordeur gemonteerd is
  • Een klavierslot; dit zijn sloten die zitten in binnendeuren, hier zit geen cilinder afsluiting in.

Je kiest zelf, uiteraard met de hulp van de slotenmaker, welk slot jij op je deur wil laten zetten.

Inbraakgevoelige sloten

Inbrekers worden helaas steeds slimmer en weten zelfs hoogwaardige sloten open te krijgen. Om een inbraak te voorkomen, investeer je in een goed slot. De slotenmaker kan je vertellen welke sloten inbraakgevoelig zijn en welke sloten niet.