SKG Keurmerk

Er worden vele verschillende sloten verkocht op de Nederlandse markt. Een groot deel van deze sloten heeft een keurmerk, namelijk een keurmerk van het SKG. Wat het SKG keurmerk precies inhoudt, lees je op deze pagina. Ga je nieuwe sloten kopen en wil je de beste sloten laten installeren, dan raden wij je zeker aan om dit artikel goed door te lezen. Met de informatie op deze pagina, bestel je namelijk de beste sloten.

Wat is het SKG Keurmerk?

De afkorting SKG gaat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit is een betrouwbare, professionele en geheel onafhankelijke instantie die het hang- en sluitwerk op de Nederlandse markt test. Niet alleen op sterkte, maar bijvoorbeeld ook op duurzaamheid. Hang- en sluitwerk dat goed beoordeeld wordt door de stichting, krijgt een keurmerk. Dit keurmerk bestaat uit een aantal sterren. Het aantal sterren van het keurmerk geeft de inbraakwerendheid van het betreffende product aan.

Waar staat het SKG Keurmerk voor?

Heb je een SKG slot, dan heb je een goed, betrouwbaar en voldoende inbraakwerend slot. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. De SKG kijkt namelijk ook naar de duurzaamheid van een slot, ofwel hoe lang een slot inbraakwerend kan zijn.

De verschillende soorten SKG sloten

Het SKG keurmerk kan uit verschillende sterren bestaan, namelijk één ster, twee sterren of drie sterren. Heeft een slot één ster gekregen, dan is het betreffende slot standaard inbraakwerend. Het slot is niet sterk genoeg om zelfstandig te gebruiken, maar kan wel veilig gecombineerd worden met één of meerdere andere sloten. Heb je een SKG slot met één ster, dan is het dus verstandig om hier een slot bij te kopen.

Een SKG slot met twee sterren is zwaar inbraakwerend. Dit slot kan zelfstandig gebruikt worden (zonder andere sloten) en vertraagt de inbreker gemiddeld drie minuten.

Tot slot zijn er nog de sloten met drie SKG sterren. Deze sloten zijn nog beter dan de sloten met twee sterren en vertragen de gemiddelde inbreker met vijf minuten bij het forceren van het slot. Volgens de Stichting Kwaliteit Gevelbouw, is dit het beste slot.

SKG sloten laten plaatsen

Heb jij nog geen SKG sloten op je deuren staan, maar wil je deze wel graag laten plaatsen? Dan raden wij je aan om een slotenmaker te bellen. Een slotenmaker kan je niet alleen vertellen welke SKG keurmerk sloten het beste bij jouw woning passen, maar kan deze sloten ook op de juiste manier plaatsen. Dit betekent dat de oude sloten eerst zorgvuldig verwijderd worden, uiteraard zonder de deuren te beschadigen. Zijn de oude sloten verwijderd, dan worden de nieuwe SKG keurmerk sloten geplaatst. Deze sloten worden uitvoerig getest. De slotenmaker gaat pas naar huis als de sloten naar behoren werken en jouw woning optimaal beschermd is.

Heb je al sloten met een Stichting Kwaliteit Gevelbouw keurmerk en wil je nieuwe sloten laten plaatsen met een beter keurmerk met meer sterren? Dan kun je hier ook een slotenmaker voor raadplegen.