Kapotte hang en sluitwerk

Hang en sluitwerk poorten en deuren wordt gebruikt om de poorten en deuren goed af te kunnen sluiten. Door een slot op een poort of deur te installeren, zorg je ervoor dat je alleen met de juiste sleutel op het terrein of in het pand kunt komen. Is het slot echter kapot, dan heb je niets meer aan het hang en sluitwerk deuren. In dit geval is het belangrijk het kapotte slot te vervangen. Hang en sluitwerk van deuren en ramen vereist precisiewerk. Laat daarom altijd een expert uw kapotte hang en sluitwerk repareren.

 

De mogelijke oorzaken van kapotte hang en sluitwerk

Heb je kapotte hang en sluitwerk dan kan dit door verschillende oorzaken komen. Zo kan jouw slot kapot gaan door slijtage van het slot of de sleutel, maar ook door het klemmen van het cilinder in de slotkast of een defect sluitpunt. Daarnaast kan een slot ook kapot gaan als iemand het probeert te forceren. Het slot houdt de ongewenste bezoeker buiten de deur, maar helaas kun je het slot hierna zelf ook niet meer gebruiken. Door het weren van inbrekers met een goed slot, kan jouw hang en sluitwerk deuren dus ook kapot gaan.

 

De verschillende soorten hang en sluitwerk

Er zijn verschillende soorten sloten, die allemaal beschadigd kunnen raken en hierdoor uiteindelijk niet meer kunnen functioneren. Gelukkig kunnen ook alle soorten sloten vervangen worden. Het maakt dus niet uit of je een opzetslot, een cilinderslot, een meerpuntsslot of klavierslot hebt, want alle soorten sloten kunnen vervangen worden bij slijtage. Zelfs als je een op maat gemaakt slot op je deur hebt zitten, kan dit slot vervangen worden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je door het kapotte slot nooit meer naar binnen kunt, want een slotenmaker kan alle soorten sloten repareren.

 

Hang en sluitwerk vervangen? Bel een professionele slotenmaker!

Soms kan een kapot slot nog gerepareerd worden, maar vaak is het noodzakelijk om het defecte slot te vervangen. Dit kun je zelf doen, maar wij raden je altijd aan om een slotenmaker te bellen voor het vervangen van jouw kapotte hang en sluitwerk. Een slotenmaker werkt namelijk veel nauwkeuriger en dit betekent niet alleen dat het slot beter op de deur komt te staan, maar ook dat de deur niet beschadigd kan raken. Ga je zelf aan de slag met het vervangen van jouw slot, dan heb je deze garantie niet.

Ook kan een slotenmaker jou advies geven over het beste slot voor jouw deur. Ga je jouw slot zelf vervangen, dan is het lastig om het beste slot te kopen. Bel je hier een slotenmaker voor, dan kan hij je vertellen welk slot het beste is voor jouw deur en dit slot direct plaatsen.

 

Kapotte sluitwerk: wacht niet te lang met repareren

Heb jij te maken met een kapot slot, bijvoorbeeld door een versleten cilinder of door een mislukte inbraakpoging? Blijf hier dan niet te lang mee zitten, maar bel direct een slotenmaker om het slot te laten repareren. Hoe sneller de slotenmaker jouw slot repareert, des te sneller jouw woning weer helemaal veilig is. Maar wij kunnen het niet vaak genoeg herhalen, laat altijd door een expert jouw kapotte hang en sluitwerk repareren.