Cilinderslot vervangen

Is het slot op jouw deur beschadigd, werkt het slot niet meer goed of is het slot inbraakgevoelig, dan kun je het cilinderslot vervangen. Door jouw cilinderslot te vervangen, kun je een beter slot op jouw voor- en/of achterdeur laten installeren. Dit slot werkt niet alleen beter, maar houdt inbrekers bovendien nog beter buiten de deur. Meer informatie over cilinderslot vervangen, lees je op deze pagina.

 

Wat is een cilinderslot?

Een cilinderslot is een veilig slot dat voor het eerst geïntroduceerd werd in de jaren 80 en nog altijd veel gebruikt wordt. De naam van het slot komt van het cilinder dat in het slot zit. Dit cilinder werkt alleen als je de juiste sleutel in het slot steekt. Je doet de sleutel in het slot, je draait de sleutel de juiste richting in en je kunt het slot openen. Heb je niet de juiste sleutel, dan draait het cilinder niet. Dit betekent dat de deur niet open gaat.

 

De voordelen van een cilinderslot

Er zijn enkele voordelen verbonden aan oplegslot vervangen door cilinderslot. Het eerste voordeel van een cilinderslot, is het feit dat dit slot erg veilig is. Waar een oplegslot nog gemakkelijk geforceerd kan worden door inbrekers, gaat dit bij een cilinderslot lastiger. Na oplegslot vervangen door cilinderslot, is jouw woning dus minder inbraakgevoelig.

Daar komt nog bij dat het cilinderslot erg goed werkt. Je hoeft alleen de juiste sleutel in het slot te steken, om vervolgens zonder enige kracht te zetten het cilinder te openen. Heb je de juiste sleutel, dan ben je dus in een mum van tijd binnen.

 

Hoe vervang ik een cilinderslot?

Wil je jouw opzetslot vervangen door een cilinderslot of heb je al een cilinderslot en wil je dit oude cilinderslot vervangen? Dan is dit nog niet zo gemakkelijk als je denkt. Je moet namelijk niet alleen het juiste slot kopen van de verschillende soorten sloten in de winkel, maar je hebt ook technische kennis nodig om dit slot te plaatsen. Wij raden je dan ook altijd aan om jouw slot te laten vervangen door een professionele slotenmaker. Stel jezelf dus niet de vraag ‘hoe vervang ik een ciliderslot?’, maar ga op zoek naar een slotenmaker die dit voor jou kan doen.

 

Cilinderslot vervangen? Bel een goede slotenmaker!

Een professionele slotenmaker weet precies wat te doen bij slot vervangen. Bel je een slotenmaker om jouw huidige opzet- of cilinderslot te vervangen, dan weet je zeker dat dit goed en bovendien snel gebeurt. Ook heb je de garantie dat jouw deur niet beschadigd kan raken door het vervangen van het slot. Dit is een prettig idee, want een nieuwe deur is vrij prijzig.

Daar komt nog bij dat de slotenmaker jou advies kan geven bij het kopen van een cilinderslot. Met het professionele advies van de slotenmaker, koop je gegarandeerd het beste slot om jouw huis te beveiligen. Met dit slot houd je alle inbrekers buiten de deur.